لیست اختراعات داود سودبر
پلي پروپيلن گريد مذكور يك كوپليمر رندوم شامل اتيلن و پروپيلن مي باشد كه با كنترل غلظت اتيلن و هيدروژن در داخل راكتور و با استفاده از افزودني هاي مناسب به خواص مورد نظر جهت كاربرد در سرنگ هاي سه تكه و انسولين رسيد. خواص ايجادشده نسبت به خواص سرنگ هاي معمول مزايايي شامل مدول خمشي بالاتر، شفافيت بيشتر و .. را دارد. در توليد گريدهاي مشابه به دليل استفاده همزمان اتيلن و هيدروژن بالا در د اخل راكتور موجب مشكلات فرايندي از جمله افزايش فشار و نوسانات شديد MFI در راكتور مي گرديد كه با توجه به تمهيدات به عمل آمده، مشكلات موجود رفع گريده است. لازم به ذكر است كه با توجه به ميزان كمتر اتيلن مورد استفاده، هزينه توليد نيز نسبت به گريدهاي مشابه كمتر گرديده است
از جمله پلاستيك هاي پر مصرف پلي اتيلن مي باشد كه از پليمريزاسيون اتيلن حاصل مي شود. پلي اتيلن كاربرد هاي مختلفي دارد و با توجه به كاربرد خواص فيزيكي و مكانيكي آن بايد كنترل گردد. يكي از روش هاي كنترل خواص استفاده از مونومرهاي ديگر در فرايند پليمريزاسيون آن مي باشد. از جمله اين مونومرها 1-بوتن مي باشد كه خود نيز از ديمريزاسيون اتيلن بدست مي آيد كه براي توليد آن لازم است از كاتاليست استفاده شود. در اين تحقيق كاتاليست ديمريزاسيون اتيلن كه در واحد ۱- بوتن پتروشيمي شازند مصرف مي شود سنتز گرديد و دانش فني آن تدوين گرديد.
اختراع حاضر مربوط به فرايند توليد يك تركيب پلي اتيلن سنگين با ريزساختار مهندسي شده براي توليد لوله و همچنين استفاده از تركيبي از انواع افزودني ها و آنتي اكسيدان ها براي افزايش مقاومت تركيب پلي الفين در برابر تخريب ناشي از تماس با آب حاوي دي اكسيد كلر مي باشد. دي اكسيد كلر كه به عنوان گندزدا در آب استفاده مي گردد موجب كاهش طول عمر لوله ها مي شود. در اين اختراع با كنترل ساختار رزين پايه و با استفاده از تركيب افزودني هاي پايدار كننده، مهاجرت كاهش يافته و مقاومت دربرابر تخريب ناشي از دي اكسيد كلر افزايش يافته است. تركيب ارائه شده در اين اختراع جهت توليد لوله هاي انتقال آب كه حاوي دي اكسيد كلر مي باشند كاربرد دارد.
موارد یافت شده: 3